32 Via dei Birrai Oppale

Italialaisen 32 Via dei Birrain oluet on pakattu 0,75-litraisiin viinipulloihin, mikä on erottuva ja tyylikäs, mutta hieman epäkäytännöllinen ratkaisu.

Oppalen, ja oletettavasti myös muiden tämän panimon tuotteiden, omituisin piirre ei kuitenkaan ole pullon koko vaan se, miten se on suljettu. Päällimmäisenä on nimittäin viinipullojen tapaan metallinen folio. Sen alta paljastuu hieman tavallista suurempi kruunukorkki. Varsinainen yllätys on kuitenkin se, ettei näiden kahden metallikuoren jälkeen pääse vielä olueen käsiksi vaan pulloon on vielä tungettu muovinen tulppakorkki.

En ole viineissäkään nähnyt koskaan näin pitkälle kehiteltyä korkkia, sillä tämä ei ole tavanomainen synteettinen pullonsulkija vaan peräti kolmea erilaista muovia tai kumia sisältävä teknologinen ihme. Voi vain arvata, kuinka suuren osan pullon hinnasta nämä suljentaratkaisut muodostavat.

Reilujen hiilihappojen ja komean pullon ansiosta tämän oluen nauttimiseen tulee tiettyä, ansiotontakin arvokkuutta. Hieman kuin kuohuviini siis! Oppalea voisi kuvailla elegantin vähäeleiseksi, mutta totuus lienee kuitenkin se, että kyseessä on varsin keskinkertainen pale ale. Tuoksussa on raikasta yrttiä ja maussa pehmeää hedelmäisyyttä, mutta kokonaisuus on hieman tylsä vaikkei mitenkään huono.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>