Anchor Brewing Brekle’s Brown Ale

Anchor Brewingin etiketit ovat lähes poikkeuksetta upeita ja heidän jo valmiiksi korkean asteikkonsa yläpäätä edustaa Brekle’s Brown Ale. Onneksi se ei ole ainutlaatuinen pelkästään etikettinsä vuoksi.

Väri on hyvin maanläheinen, pehmeän ruskea. Tuoksu on yllättävä ja kiehtova: aluksi terävän hapan, mutta sitten vähitellen marjaisa ja lopulta maltainen. Maku ei ole sen yksiselitteisempi: aluksi tulee mieleen makea ja hieman vetinen kotikalja, mutta muutaman hörppäyksen jälkeen homma alkaa toimia.

Todella omalaatuisen makuelämyksen kruunaa jälkimaku, joka tuo mieleen sokerin ja kerman kanssa tarjotun mämmin. Citra-humalointi on maltillinen ja sopii persoonalliseen kokonaisuuteen.

Näin hyvin toimiva makeuden ja raikkauden yhdistelmä on harvinaisuus. Kesälläkin tämä maistuu, mutta kaikkein paras paikka olisi joulupöytä. Makeus nimittäin antaa riittävästi vastusta esimerkiksi imelletylle perunalaatikolle, kun taas raikkaus pitää huolen, ettei ähky tule ainakaan oluesta.

One comment

  1. Pingback: Jouluoluiden kunniataulu – Katso myös järkyttävä video! | Kaunis humala

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>