Ankankoipea salaattipedillä ja Brewdog Punk IPA

Edellisen ankkareseptin kanssa oltiin turvallisesti Manner-Euroopassa, mutta nyt lähdetään Amerikkaan. Aku Ankan jalka saa pintaansa tulisen ja sokerisen rubin amerikkalaiseen barbeque-tyyliin. Sitten pannulta väri ja reiluksi tunniksi uuniin.

Salaattipeti on pelkkää jääsalattia, jonka päälle kaadetaan IPA-vinaigrette, jonka reseptin löysin täältä. Salottia ei tähän hätään mistään löytynyt, enkä alkanut korvaamaan sitä millään muulla, mutta muuten mentiin tämän reseptin mukaan. Ja olueksi valitsin vähän tiukempaa tavaraa eli Brewdogin Punk IPA:a.

Lopputulos oli onnistunut. Salaattikastike tuntui hieman turhan miedolta ja jopa Punk IPA:n ja Dijon-sinapin kaltaiset makuhirmut jäivät yllättäen aivan appelsiinin jalkoihin. Ankka sen sijaan oli makean rasvaisessa herkullisuudessaan aivan mahtavaa. Tulinen rubi tanssi upeasti suussa oluen humalien kanssa samojen humalien leikatessa mukavasti ankan paksua rasvaisuutta.

Ja suureksi yllätyksekseni pelkältään miedolta maistunut salaatti (ja varsinkin se appelsiini) jaksoi nostaa makunsa esiin vaikka vastassa oli aika tiukasti maustettu ankka.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>