”Arvostelussa” Pilsner Urquell -boksi

No joo, ei kai tämä ole mikään arvostelu. Tai ei ainakaan oluen. Kaikki kai suurin piirtein tietävän Pilsner Urquellin. Sehän on kelpo olutta ja saatavilla vähän joka paikassa. Mutta saatiinpa sitten ihan ilmaisnäytteenä tällainen laatikko, jossa on viisi nollakolmekolmosta pulloa, ihan hieno mutta hyödytön pikku vihkonen – jossa on lähinnä kuvia punakoista tsekeistä – ja sitten lasi.

Kun tätä olutta saa kuitenkin joka niemestä ja notkosta, niin ainoa arvosteltava asia lienee lasi. Koko boksin hinta on kuulemma noin 14 euroa. Olutta sillä saa 1,65 litraa. Normaaliin 5,50 – 6 euron Urgu-litrahintaan siis ekstraa on noin 4-5 euroa, joka on siis myös lasin hinta.

Kannattaako tästä sitten maksaa sen verran? Vähän riippuu. Laatu on mielestäni hyvä, böömiläistä kristallia tahi ei, jalka on painava ja reunat mukavan ohuet. Jopa firman logo on vedetty pieteetillä värittömänä painokuviona lasin kylkeen. Ainoa kullattu juttu on se kaupunginporttimerkki, sekin armeliaan pienenä.

Mutta. Toisessa kyljessä lasia on tökerö valkoinen leima, jossa lukee helvetin isolla että seitsemän astetta. Se nimittäin on Urquellin insinöörien mukaan optimaalinen juomislämpötila. Teoreettisesti leima muuttaa väriään juurikin seitsemässä asteessa, minkä perusteella osaamme nauttia tsekin ihmejuoman oikeassa vaiheessa.

Harmi vain, että leima muuttuu ikävän marjapuuronpunaiseksi kunhan neste on vähän haaleaa kylmempää. Ja pysyy sellaisena varmaan pitkälle pakkasen puolelle. Eli seitsemän-schmeitsemän.

Mutta jos höhlän leiman kanssa voi elää, niin ehkä lasi on muutaman euron arvoinen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>