Beavertown Stingy Jack Pumpkin Ale

Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kosketukseni amerikkalaisten omaan erikoisolueen: kurpitsa-aleen. Tämä erityisesti syksyisen Halloween-juhlan aikaan suosittu tyylilaji sopii myös alkukevään koleuteen kuin… …reikä kurpitsaukon nenäksi?

Beavertown Stingy Jack ei kuitenkaan tule rapakon, tai ainakaan koko rapakon takaa vaan Englannista, vuoden 2012 olympialaisten kisapaikkojen lähellä sijaitsevalta Fish Islandilta.

Väri on tumman oranssi ja vaahto lähes olematon. Tuoksu on mehevän hedelmäinen, lähes imelä muttei onneksi pistävä. Monesti panemisessa kikkaillaan erilaisilla mausteilla, joiden löytyminen oluesta jää vähintään osin mielikuvituksen varaan, mutta sellaista pelkoa ei tämän oluen kohdalla ole. Jo tuoksusta on pääteltävissä, että pelkällä vedellä, maltaalla, humalalla ja hiivalla ei tällaisia tuoksuja kokata.

Maku on tähän nähden pieni pettymys: vaatimaton, jopa laiha. Jälkimaku kuitenkin pelastaa paljon, sillä siitä löytyy paitsin tuoksun hedelmäisyyttä myös kanelista mausteisuutta. Hyvällä tavalla erilainen olut.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>