Beer Hunter’s Mufloni Keripukki

Neljä euroa voi tuntua paljolta 0,33-litraisesta olutpullosta, mutta Alkon tämän vuoden käsityöläisolutkattauksessa sillä päästään kolmen edullisimman oluen joukkoon. Kotimaisista edullisempi on ainoastaan Teerenpelin Mokkamatti, joka puolestaan häviää Keripukille oikeastaan kaikilla muilla mittareilla. En tosin ole maistanut Alkoon nyt saapunutta Mokkamattia vaan vaatimattomaksi jäänyt mielikuvani siitä perusuu viime syksynä baarissa maistamaani erään.

Mutta nyt puhutaan Keripukista! Musta olut ei vehnästä huolimatta juurikaan vaahtoa ja tuoksukin on hillitty, miedon paahteinen. Vielä suuhun valuessaan olut antaa itsestään ohuen, jopa vaatimattoman kuvan, mutta sitten jysähtää päälle iso paahteisuus, joka on miellyttävää ja pitkäikäistä sorttia.

Vaikea sanoa olisiko valkosuklaata, kookosta ja vaniljaa osannut erottaa, jollei niitä olisi tuotetietojen perusteella osannut etsiä, mutta nyt ne ovat selvästi läsnä – vahvimpana yllättävän kivasti olueen sopiva valkosuklaa. Ja vaikka sokeri tahmaa huulet, eivät monen (ja vähän itsenikin) mielestä ällöttävät lisämausteet tule liikaa esille vaan pysyvät tyylikkäästi taka-alalla.

Hinta-laatusuhteeltaan täysin suvereeni käsityöläisolut!

2 comments

  1. Pingback: Teerenpeli Mokkamattti | Kaunis humala
  2. Sammeli

    Mä olen tästä vähän eri mieltä. Beer Hunter’s on tässä harvinaisesti – jenkkitermein – pudottanut pallon. Ei tämä pahaa ole, mutta kahvi jyrää liikaa, eikä ihan kivasti. Liikaa tulee fiilis kylmän, ei kovin tuoreen kahvin juomisesta. Sanoisin, että heikoin maistamani Mufloni.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>