Braufactum Progusta IPA

Braufactum on kiinnostava tapaus. Se on saksalaisen elintarvikejätti Oetkerin oma muutama vuosi sitten perustettu laatupanimo, joka oman toimintansa lisäksi tuo Saksaan valikoituja oluita muualta maailmasta.

Braufactumin omituisesti nimettyjen oluiden joukossa Progusta on ipa ja siksi luonteva valinta ensimmäiseksi kontaktiksi tähän panimoon. Aluksi on kehuttava pulloa. Se on muotoilultaan poikkeuksellinen ja etikettikin on yksinkertaisen tyylikäs.

Progusta on väriltään kauniin kuparista. Sekä maku että tuoksu ovat aluksi hyvin mietoja. Vähitellen alkaa kuitenkin nousta esiin hedelmäisyyttä, joka tuo ehkä enemmän mieleen aprikoosin kuin ipalle niin tyypilliset sitrushedelmät.

Braufactum on ilmeisesti yrittänyt tehdä englanninkielisen maailman ipojen rinnalle aidosti saksalaista ipaa, sillä sekä maltaat että humalat ovat enimmäkseen Keski-Eurooppalaista perua. Lopputuloksena on maukas, mutta omaan makuuni hieman turhan vähäeleinen ipa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>