Brewdog 10 Heads High

Kaikkien oluenystävien onneksi jotkut maailman laadukkaimmista panimoista suoltavat kiinnostavia uutuuksia kuin liukuhihnalta. Sen seurauksena muutamalta panimolta (Mikkeller ja Brewdog) on tähänkin blogiin kertynyt jopa kohtuuttoman paljon oluita. Runsaan tuotannon hyvä ja huono puoli on se, että joukkoon mahtuu onnitumisia ja epäonnistumisia.

10 Heads High on etikettinsä mukaan ”imperial red ale”. Panimon mukaan se on sukua Hops Kill Nazis ja 5AM Saint -oluille. Ensimmäistä en ole maistanut ja jälkimmäinen oli mielestäni varsin keskinkertaista, eli Brewdogin laadukkaalla mittapuulla suorastaan huonoa olutta. 10HH sijoittuu kuitenkin onneksi jonnekin keskinkertaisen ja erinomaisen välimaastoon.

5AM:ään verrattuna runsaampi alkoholi ja tuhdimpi maku tekevät tästä täysiverisen nautiskeluoluen, sellaisen jota ei kulauteta muutamalla huikalla vaan sellaisen joka viihtyy lasissa pitkään. Syvänpunaisen oluen tuoksu ja maku kulkevat hienosti käsi kädessä: tuhtia mallasta, isoa hedelmää ja pirteää humalaa. Jälkimaku on kuitenkin epämiellyttävän kitkerä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>