Tuplat: Brewdog Cocoa Psycho

Vuorossa synkkääkin synkempi olut. Brewdog on lempipanimoni, koska he tekevät lennokkaan humaloituja oluita, kuten Punk IPA tai Dead Pony Club. Cocoa Psycho on täysin toista maata ja sen vuoksi tavallaan noita ipoja ja apoja parempaa. Tottahan Punk IPA on upea tuote, mutta sehän on oikeastaan itsestään selvää, että pidän siitä, koska se on IPA.

Stoutien suhteen ei voi sanoa samaa. Niiden suuruus ei vaan ole koskaan auennut minulle. Tavallisesti ihan hyviä oluita, mutta enimmäkseen kuin yhdestä puusta veistettyjä.

Cocoa Psycho on läpäisemättömän musta olut. Jopa vähäinen vaahtokin on syvän ja tumman ruskeaa – kuin hyvässä espressossa. Mausta tulee aluksi mieleen Koffin Porter, jota en tosin ole maistanut hävyttömän pitkään aikaan, joten ehkä maku ei ole mitään sinne päinkään viittaavaa. Valmistuksessa käytetty kahvi, kaakao ja valilja ovat läsnä, mutta vain hienovaraisesti.

Tuhtiin ja huumaavaan tuoksuun nähden maku on yllättävän raikas, jopa korkea alkoholiprosentti katoaa makujen sinfonian keskelle.

Sammelin lisäys 12.6. Annoin lämmetä luultavasti reilusti yli kymmenen asteen ja nyt jäljellejäänyt puolikas on entisestään lämmennyt. Minusta tämä ei ole erityisen hienovarainen: Maku on aika ätläkkä: Kuivahkoa kahvia tosin aluksi, mutta taittuu toffeeksi ja jälkimaku taas miellyttävän karvas kahvin ja kaakaonsekainen juttu.

Hyvää siis on, mutta aavistuksen makeaa oman suosikkilistani kärkeen (pitäisikö se muuten julkaista?). Jos tätä ja aiemmin maistelemaani Emelisseä vertaa, niin itse maussa himpun verran niskan päällä on Emelisse, mutta jälkimaussa Brew Dog puree selvästi kovempaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>