Brewdog Hello my name is Päivi

Tämä olut antaisi hyvän tilaisuuden kirjoittaa Päivistä, Pekasta ja kaikesta muusta, mikä suomalaisessa alkoholikulttuurissa on pielessä. Puhutaan sen sijaan siitä, mikä lempipanimossani on pielessä.

Brewdog on punk-asenteellaan ravistellut alkoholimaailmaa ja tuottanut koko joukon upeita oluita. Laitkin – tai ainakin se yksi laki, joka esti Englannissa oluen myymisen 2/3-pintin annoksina – ovat kaatuneet. Vahva brändi on rakentunut siihen ympärille ikään kuin itsestään.

Suomikin kaipaisi vähän Brewdog-ravistelua. Esimerkiksi nettimyynnin pelisääntöjä voisi tarkistella viemällä asian EU-tuomioistuimeen, mutta Brewdog on pikemminkin pyrkinyt itse tukahduttamaan verkkomyynnin Suomeen nostamalla toimitushintoja.

(Tämä on muuten omituinen juttu, sillä Brewdogin edustaja väitti OlutExpossa minulle toimitusmaksun nostamisen 25 punnasta 44 puntaan johtuvan lentorahdin turvamääräysten kiristämisestä. Kuitenkin Ales by Mail -verkkokauppa, joka käsittääkseni jollain tapaa pyörittää myös Brewdogin verkkokauppaa, on pitänyt hintansa 22 punnassa. Sivumennen sanoen tuntuu vähän liiankin sopivalta sattumalta, että tuo 44 puntaa nosti Punk IPA -korin hinnan hieman Alkoa korkeammaksi.)

Baari, josta kenelläkään ei vielä tunnu olevan mitään tietoa, voisi haastaa Alkon monopolin ja tavoitella oikeutta ulosmyyntiin. Ja se, mikä olisi Brewdogille kaikkein tutuinta maaperää, olisi alkoholituotteiden brändeille asetettujen rajoitusten koetteleminen.

Mutta Brewdogia ei ehkä hirveästi nappaa, mitä Suomessa tapahtuu tai ajatellaan. Enkä nyt tarkoita sitä, että Suomen pitäisi olla jotenkin Brewdogin erityisenä kohteena vaan sitä, että kun jotain luvataan, siitä pidettäisiin kiinni. Siitä kertoo epämääräisen baarihankkeen lisäksi myös Päivi-olut.

Onhan Päivi oluena ihan kelvollinen perusvarma suoritus: paljon alkoholia ja humalaa mutta myös maltaista runkoa näiden kannattelemiseksi. Marjaisuus ei tässäkään ”Hello”-oluessa nouse kovin vahvasti esiin, jolloin idea vähän vesittyy. Hyvä olut, muttei missään nimessä Alkon pyytämän hinnan (5,95 euroa) arvoinen.

Lämmetessä oluesta ei nouse juurikaan mitään hyvää vaan lähinnä alkoholia ja nurmimaista kitkeryyttä. Varsin tyypillinen Brewdog-tempaus siis: paljon pälinää, vähemmän sisältöä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>