Brewdog Paradox Isle of Arran

Jo kauan ennen kuin olutkärpäset purivat minua, olin viskimies. Sitä olen edelleen ja minun täytyy sanoa, ettei Arran ole koskaan ollut mielestäni mikään kaksinen tislaamo. Siitä puuttui hatarien muistikuvieni mukaan Islay-saariviskien ronski savuisuus ja toisaalta highlandereiden herkkä monipuolisuus. Ehkä se juuri siksi sopii hyvin tällaiseen kieroutuneen skotlantilaiseen kokeiluun.

Paradox Isle of Arran on Brewdogin viskitynnyrissä kypsytetty imperial stout, joka on kypsytetty Arranin tislaamon viskitynnyreissä (jotka eivät kyllä käsittääkseni ole Islaylta vaikka esimerkiksi Ratebeer niin väittää).

Viski tulee heti vastaan niin kuin pitääkin, sitähän tällaiselta oluelta halutaan. Pian sen takaa löytyy kuitenkin suklaata, toffeeta ja lakritsia. Väri on piirua vaille pikimusta, ja se piiru on punaruskea.

Maussa tulee aluksi vastaan ikäänkuin raikas marjaisuus ja sitten tälle tyylille tyypillinen paahdetun kahvin ja kaakaon seinämä. Seinän takaa löytyy viipyilevä ja monipuolinen jälkimaku: lakritsaa, luumuhilloa ja ties mitä. Onhan tämä ihan hyvää, mutta ei nyt ehkä kuitenkaan hintansa väärtiä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>