BRLO Pale Ale

Moderni craft beer -aalto ei ole hypännyt manner-Euroopan perinteisten olutmaiden yli, vaikka suurin osa vastaan tulevista käsityöläisoluista tuleekin jostain muualta. Selkeiden tyylien kotimaana tunnetusta Saksastakin löytyy nykyisin tukku moderneja jenkkityylisiä pienpanimoita, joista suomalaisille tutuin lienee Crew.

BRLO on berliiniläinen kiertolaispanimo, joka panee kolmea oluttaan (hellesiä, porteria ja pale alea) Landsbergissä. Tällä kertaa lasissa on tuliaisena saatu BRLO Pale Ale, joka on saanut seurakseen saksalaistyylistä kotiruokaa: bratwurstia ja kirkasta perunasalaattia.

Olut tuoksuu herkullisen humalaiselle eikä jää vähääkään epäselväksi, että nyt mennään jenkkilinjalla. Vaikka tuoksussa on reilusti muun muassa Cascade-humalan aromia, on maku hillitympi. Maltaan ja humaloinnin tasapaino on hyvä ja oluessa on mukava häivähdys makeutta.

Bratwurstin rasvan ja suolan kanssa toimisi paremmin kuivempi, puhtaampi ja perinteisempi saksalainen pilsner, mutta sitruksen ja valkoviinietikan happamuuden ja uusien perunoiden makeuden välillä tasapainottelevalle perunasalaatille hieman makeaksi jäänyt pale ale sopii hyvin.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>