De Eem Xtreem Chinook

Helakan oranssi väri, tuhti vaahto ja hedelmäkarkkinen tuoksu. Hollantilaisella panimolla tunnutaan tietävän, mikä meikäläiselle maistuu.

Ja maistuuhan tämä. Tuolla maailmankolkalle tyypilliseen tapaan hiilidioksidia on enemmän kuin tarpeeksi, mutta tällä kertaa ei kuitenkaan liikaa. Maku on yllättävän pehmeä tällaiseksi humalahakuiseksi IPA:ksi.

Tuoksun hedelmäisyys saa maussa seurakseen humalien hieman yrttistä katkeruutta ja jotain joka tuo mieleen unkarilaiset Tokaiji-jälkiruokaviinit. Jälleen uusi makukokemus oluesta.

Oluen nimessä huijataan muuten hieman, sillä tämä ei ole single hop -olut vaan Chinookin seuraksi on laitettu Centennialia ja Hallertau perleä. Mutta siitä viis: tämä olut maistuu aivan huikean hyvältä!

(Varoituksen sananen Ratebeerin kovin jakautuneiden arvioiden perusteella: joko tämän oluen persoonallisuus ei iske kaikkiin samalla tavalla kuin minuun TAI tästä oluesta on olemassa selvästi heikompia eriä.)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>