De Molen Donder & Bliksem

Tässä on pilsneri minun makuuni. Jos aiemmin esittelemäni Left Handin Stranger oli pilsmäinen pale ale tämä on hyvin pale ale -tyylinen pils. Olisi muuten ollut kiinnostavaa maistella näitä rinnakkain. Seuraavalla kerralla sitten.

Aloitetaan väristä. Kuva ei aivan tee oikeutta oluen upealle, punertavaan taittuvalle kullanvärisyydelle. Jo se paljastaa, ettei kyseessä ole mikä tahansa pils. Lisää yllätyksiä tulee mausta: se on sitruksisempi ja mausteisempi kuin pilsnereissä yleensä.

Oluessa on varmaan käytetty jotain vähän maukkaampaa hiivaa tai ainakin kuvittelin tietyn vehnäoluelle tyypillisen maun tulevan juuri hiivasta. Humalointi on voimakas ja se jääseikkailemaan pitkäksi aikaa suun takaosaan tai kurkkuun. Kyse on pikemminkin tunteesta kuin varsinaisesta mausta.

Donder & Bliksem, joka taitaa suomeksi tarkoittaa ukkosta ja salamaa, on kivalla tavalla vaikea ja omituinen olut. Sitä on päästävä maistamaan joskus toistekin.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>