Tuplat: De Molen Vuur & Vlam

HJK:n Veikkausliiga-kauden alun kunniaksi vain paras olut kelpaa. Hollantilaisen De Molen -panimon Vuur & Vlam on juuri sellainen olut, johon on helppo ladata suuret odotukset: laadukas panimo, hyvät humalat (Amarillo, Cascade, Chinook, Galena ja Simcoe) ja huumaava oranssinloistava väritys.

Kuten HJK:n alkava Veikkausliiga-kausi, tällainen olut voi olla parhaimmillaankin vain odotusten mukainen ja pettymyksen todennäköisyys on ilmeinen. Vuur & Vlam on pettymys – ei suuri pettymys, mutta harmillinen pettymys. Etiketin mukaan olut on pullotettu lähemmäs puolitoista vuotta sitten, mikä saattaa olla osasyyllinen siihen, ettei oluessa tunnu odotusten mukainen katkeruus. Humala ei ole kadonnut minnekään, se maistuu hedelmäisyytenä, mutta syvyys, jota ainakin itse IPA:lta odotan, jää puuttumaan.

Toisaalta voi olla optimisti, sillä kyllähän Vuur & Vlam on – kuten HJK:n pelaama jalkapallo – varsin  laadukas ja nautittava tuote.

Sammelin lisäys: Maistoinpa minäkin tätä Hollannin ihmettä. Alussa puraisee humala ihan mukavasti, mutta kokemus mausta on sama kuin Lassella: lyhyeksi jää. Itse pidän siitä, miten voimakas hapokkuus pehmentää humaloinnin ja humauttaa mukavan raikkauden ympäri suuta. Jälkimaku on katkera ja vähän kitkeräkin, pienen metallinmaunkin olin huomaavinani.

Mutta jollain kumman tavalla Vuur & Vlaam on silti aika hyvää olutta, kunhan pääsee irti ennakkoajatuksesta sen suhteen, miltä melko vahvan IPA:n pitäisi maistua. Sen jälkeen tämä maistuu. Ja on pelottavan helppoa juotavaa. Kesäkuumalla menisi varmasti muutama pullo aivan huomaamatta.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>