Dortmunder Actien-Brauerei Pilsener

Pilsner on kuin hotelli, käytännöllinen muttei erityisen nautittava. Aivan kuin kaikissa hotelleissa myös kaikissa pilsnereissä on yhteneviä piirteitä: tasapainoisuus, keveys ja raikkaus (hotellien piirteet ovat jossain määrin näistä eriävät). Sekä hotellit että pilsnerit ovat tiettyyn tarkoitukseen sopivia, persoonallisuutensa puolesta hyvin rajallisia tuotteita.

Toisaalta pilsnereissä, kuten hotelleissa, on myös eroja. Yhdet ovat laadukkaita ja hienostuneita, toisista taas paistaa huolimattomuus ja kunnianhimottomuus. Mutta aivan kuten huonoin hotellikin, huonoin pilsnerikin ajaa yleensä asiansa. Siinä missä hotellin tehtävänä on tarjota yösija, on pilsnerin tehtävänä olla huoleton perusjuoma, joka menee tilanteessa kuin tilanteessa ja kelpaa lähes kelle tahansa.

Toki parhaat pilsnerit, kuten parhaat hotellitkin, voivat tarjota nautinnon. Se nautinto on kuitenkin rajallista, sillä siinä ei ole syvälle menevää persoonallisuutta. Tähän ryhmään kuuluvat vanhojen suosikkieni (Tannen Zäpfle ja Jever) lisäksi myös nyt käsillä oleva DAB. Se on maukas ja raikas pilsner, jossa on tuntuvasti humalaa.

Hotelleista puuttuu aina aidon elämän tuntu, koska kukaan ei viivy niissä muutamaa yötä pidempää. Samaa pinnallisuutta on myös pilsnerissä.

2 comments

  1. Sammeli

    Hyvä kuva! Mutta dumaat kyllä liikaa pilsneriä. Kyllä hyvä pils on hyvää olutta siinä missä muunkin tyyppinen hyvä olut. Vaikka IPA! Nautinnot ovat vain erilaisia.

  2. Lasse

    Korostettakoon nyt vielä sitä, ettei pilsnerissä sinänsä ole mitään vikaa. Sen kohdalla rajat tulevat vaan paljon nopeammin vastaan kuin monissa muissa oluttyyleissä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>