Emelisse Imperial Russian Stout

Mustaa on tämä kuin kaamosyö. Ohut mutta hitaasti haipuva vaahto, jossa vähän ruskean sävyjä. Tuoksu makeahko ja suklainen – ainakin se osa aromeista, joka tukkoisessa nenästä reseptoreihin pääsi.

Maku on monipolvinen. Se tuntuu aluksi hieman ohuelta ja terävältä tällaiseen kymmenen alkoholiprosentin tuhtiin juomaan. Venäjän stout pehmenee kuitenkin suussa nopeasti samettiseksi ja makeaksi. Maussakin hieman suklaata. Kielenkyljessä tuntuu vähän happoja. Jälkimaussa on karvautta. Alkoholi ei puske läpi, vaan lähinnä antaa juomalle lämpöä.

Ehkä eniten muistuttaa – muistaakseni – maistamistani oluista Sakun Pühadeporteria, mutta vahvempana versiona. Aloitin hörppäilyn luultavasti aika läheltä 12 asteen suosituslämpöä. Mielestäni toimi paremmin vielä tuota lämpimämpänä.

Imperial Russian Stout on minulle sen verran outo lajityyppi, etten osaa sanoa miten hyvää tai edustavaa tämä on luokassaan. Itse pidin, etenkin lämmenneenä. Jälkimausta tosin tulee miinusta, en perusta tällaisen pehmeän ja paksun oluen yhteydessä kitkerästä terävyydestä.

One comment

  1. Pingback: Tuplat: Brewdog Cocoa Psycho | Kaunis humala

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>