Finlandia Sahti Änkyrä

Suomen perinteisimmät pienpanimot, eli sahtitilat, laajentavat vähitellen tuotantoaan muihin oluisiin. Esimerkiksi Lammin Sahtihan on pannut jo pitkään muun muassa Pöllöä, Käkeä ja Puhtia. Ja nyt tulee Finlandia Sahdin Änkyrä!

Viisiprosenttista Änkyrää on aiemmin myyty ainakin yhtiön omassa baarissa, mutta ruokakauppavahvuisen version myötä saatavuus paranee jonkun verran. Yhtiön riemastuttavan perinteisten WWW-sivujen mukaan Änkyrää myydään K-Market Suodenniemessä, K-Market Penkkimäessä Kiikoisilla, Häijään Säästömarketissa sekä Huittisten Säästömarketissa.

Oman pulloni löysin listan ulkopuolelta, Lohjan ABC-huoltoasemalta, jonka olutvalikoimaa ei näkemättä usko todeksi. Tarjolla on runsaasti pienpanimotuotteita varsinkin Lounais-Suomen alueelta, esimerkiksi Mathildedalilta, Paloaseman panimolta ja Mustion panimolta. Kiinnostavia uusia panimoita, mutta suuri ostoskoriini päätyneistä pulloista oli laadultaan valitettavan keskinkertaisia tai jopa heikkoja.

Änkyrä sen sijaan on tyylikäs ja varmaotteinen tulokas maitokauppasarjaan. Olut on todella kaunista, sillä se on kirkasta ja väriltään tumman oranssia. Sen ylle nousee sopivan runsaasti vaahtoa. Tuoksu on lupaavan hapan ja yllättävän belgimäinen. Myös maku jatkaa belgialaisella tyylillä: hiilihappoa on runsaasti ja katkeroa sopivasti eikä makumaailmaa ole jyrätty aromihumaloinnilla.

Ainutlaatuinen ja tervetullut poikkeus jenkkihumalien ja brittiyritelmien hallitsemaan kotimaisten maitokauppaoluiden maitokauppavalikoimaan. Änkyrä on ylpeästi sitä, mitä se haluaa olla, eikä kosiskele juoksemalla trendien perässä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>