Firestone Pale 31

Kirkasta ja kullankeltaista, raikasta ja maukasta, humalaista mutta tasapainoista. Tällaisia sanoja tulee mieleen kalifornialaisen Firestone-panimon Pale 31 -oluesta. Se on erittäin hyvä länsirannikon pale ale.

Ehkä hivenen korkeamman alkoholiprosenttinsa (4,9) vuoksi siinä on enemmän runkoa kuin kesäpäivinä runsaasti nauttimissani Keisari 66:ssa ja Dead Pony Clubissa. Samasta syystä sen saaminen omaan jääkaapiin on huomattavasti vaikeampaa kuin sen pitäisi olla. (Ellei sitten joku neuvokas maitokaupan kauppias keksi tuoda sitä saksalaisen Braufactum-maahantuojan omalla takaetiketillä, jossa lukee 4,6 prosenttia!)

Firestonea, tai koko nimeltään Firestone Walker Brewing Companya, googlaillessani törmäsin sen saamiin lukuisiin palkintoihin. Esimerkiksi panimon Wikipedia-sivulla ei juuri muuta tietoa olekaan. Samoin panimon omilla tuotesivuilla palkinnoille on varattu saman verran tilaa kuin teknisille tiedoille, jotka tosin nekin on listattu perusteellisemmin kuin monessa muussa tapauksessa. Kruunukorkissakin on mainittu yksi palkinnoista.

Tein nopean ratsian omille kaapeilleni ja vahvistin oman ennakkoluuloni, että näitä palkinnoilla pullistelevia panimoja ovat lähinnä ne, joiden tuotteet ovat tylsiä tai keskinkertaisia. Köyhät ne vaatteilla koreilee? No, Firestone tuntuisi olevan poikkeus tähän sääntöön.

One comment

  1. Seba

    Olen juonut tuota hanasta Firestonen Tap Housilla, ja täytyy kyllä sanoa että varsinkin tuoreena todellakin jäätävän hyvä APA.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>