Goose Island India Pale Ale

Goose Island on yksi niistä jenkkipanimoista, joiden oluita on ilahduttavan Suomessakin saatavilla. Maistamieni joukossa tämä India Pale Ale on ehdoton ykkönen.

Chicagolaispanimon IPA on todella hyvä humalapommi, jossa sitruksisen raikkauden tasapainoksi löytyy myös pehmeää hedelmäisyyttä. Suoraan sanoen, tässä on yksi harvoista oluista, jotka pystyvät haastamaan Punk IPA:n aseman ”sessioipojen” ykkösenä.

3 comments

  1. Andy

    Tämäkin ”pienpanimo” on muuten nykyisin monikansallisen AB InBevin omistuksessa. Mielummin tuen jatkossa itsenäisiä pienpanimoita, vaikka tämä IPA sinänsä on ihan mukiinmenevä.

  2. tavastlandbrewing

    Tämä olut oli pari vuotta sitten vain varjo siitä mitä se oli vielä 2000-luvun alussa. Ilmeisesti InBev antaa Goose Islandin toimia oluen suhteen itsenäisesti. Ja eikös joku iso tekijä makropanimo ostanut juuri Nognen? Niitäkään oluita ei olutnörtti enää voi ostaa.

  3. Pils

    Itselle on aivan sama kuinka iso panimo tekee mitäkin olutta, jos olut on vain hyvää. Ei se Urquelinkaan valmistaja taida mikään pikkupanimo enää olla. Mielestäni tämä on ihan pätevä IPA, vaikkakaan ei ihan huippua ole ja hintakin melko kova, mutta ainakin vielä vuosi kaksi takaperin yksi suosikki IPOistani. Tosin johtuen, että Alkossa ei paljon valinnan varaa ole myöskään ollut.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>