Gosea rapakon takaa: Lost Nation vs. Anderson Valley

Ipa-janonsa jo vuosia sitten tyydyttäneiden amerikkalaisten olut-hipstereiden tutkalla ovat jo jonkin aikaa olleet Manner-Euroopan perinteiset oluttyylit. Yksi näistä trendityyleistä on saksalainen gose, joka tunnetaan paitsi happamasta myös tunnusomaisen suolaisesta maustaan.

Lost Nationin Gose tulee Vermontin osavaltiosta. Vaahdon alle jäävä olut on kalpeaa ja sameaa. Tuoksu on kananmunamaisella tavalla rikkinen. Terävien hiilihappojen takana maussa on hyvää happamuutta ja saisonmaista rustiikkisuutta, mutta suolaisuus jää vaalitettavan vaatimattomaksi.

Anderson Valleyn oluet tulevat Kaliforniasta, eli matkaa gosen syntysijoille on selvästi Vermontiakin enemmän. 128-niminen gose on hieman Lost Nationin olutta tummempaa ja vähempivaahtoista. Maku on melko suoraviivainen, raikkaan sitruksinen.

Molemmat olivat oikein kivoja ja raikkata oluita, mutta jättivät kaipaamaan kunnolla suolaista klassikkoa, kuten K-kaupoista joskus löytynyttä Rittergutsia.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>