Grafenwalder Vehnäolut

Enpä ollut muistaakseni aiemmin tätä maistanutkaan. Taitaa olla Lidlien kesäkausituote. Perusvehnäksi yllättävän tummaa ja punasävyistä. Vaahto on normaali nopeasti häviävä vehnäolutvaahto, ohut kerros tosin jää sitkeästi pinnalle kellumaan.

Puolelle litralle päivän hinta oli 1,70 euroa. Melko halpaa siis. Mutta saako sillä kunnon vehnäolutta?

Grafenwalder kuohahtaa suuhun mukavan hapokkaana ja aika kuivanakin. Maku kääntyy hyvin nopeasti karvaaksi ja kitkeräksikin. Hippu sitrusta ja isompi hippu metallia. Jälkimaku vetinen.

Tätä en sanoisi edes kelvolliseksi. Veikkaanpa, että karskeimmankin nahkahousu-Heinzin alahuuli alkaa pettyneesti väpättää, jos tähän sortuu. Jos etsii halpaa ja kohtuullisen hyvää vehnää, niin kannattaa jättää pissava Grafenwalder Lidliin ja etsiä vaikka Kaiserdomia tai Elowehnää. Niitä en ole koskaan jättänyt juomatta loppuun.

Tämän jätin. Se kertoo tästä kaiken tarpeellisen.

2 comments

    • Sammeli

      Kiitos. En ehkä itse ollut ihan tyytyväinen, kun en saanut olueen heleyttä. Mutta ehkä Lidl oli jättänyt sen lisäämättä!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>