Great Divide Yeti Imperial Stout

Great Divide, joka tarkoittaa käsittääkseni myös muun muassa elämän ja kuoleman välistä rajaa, on läntisen Pohjois-Amerikan halkaiseva sisäinen valuma-alue, eli alue, jolle satava vesi ei koskaan valu mereen vaan jää maahan tai haihtuu takaisin taivaalle.

Tuolla alueella sijaitsee myös Denverin kaupunki, jossa vuonna 1994 perustettu Great Divide Brewing Company tekee upeita oluitaan. Panimoa pidetään yhtenä Yhdysvaltain parhaista eikä suotta. Nyt lasissa oleva Yeti, tyyliltään imperial stout, on yksi sen (ja samalla siis koko Yhdysvaltojen) parhaista oluista.

Olut on niin mustaa, että sen vaahtokin on kuin suklaamoussea. Ja maku on muhkea, täyteläinen. Miellyttävästi lämmittävä alkoholi on kääritty paksuun suklaavaippaan, joka tekee oluesta todella pehmeän ja miellyttävän. Näillä katkeroilla (IBU 75) olisin odottanut jotain kompleksisempaa humalakikkailua, mutta ei se olisi tehnyt tästä yhtään parempaa.

Pohdimme eräänä päivänä töissä, miten lohturuuan voisi määritellä. Emme päätyneet oikein mihinkään järkevään lopputulokseen, mutta oman käsitykseni mukaan tämä olisi aika hyvää lohtujuomaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>