Hartwall Karjala Maltti

Okei, myönnetään heti kärkeen, etten tältä paljoa odota. Varsinkaan paljon hyvää. Maltaisuudellaan kehuva olut, joka ei lupaa edes olevansa täysmallasta. Ja valmistusaineluettelossa mainitaan pahamaineisesti ohra, jonka alle tärkkelyskin kivasti uppoaa.

Kirkasta, aavistuksen tavan bulkkikolmosta punertavampaa ja tummempaa (luulisin). Aika paljon vaahtoa, pysyy ohuena ja tiheänä kerroksena pitkään. Tuoksu yllättävän terävä, maltainen kyllä, mutta myös jotenkin sitruksinen ja kemiallinenkin…

Joo, antaapa mennä. Suutuntuma on todella pehmeä, hetken täyteläinenkin. Makua ei paljon lukuunottamatta miedosti äitelän suklaista ”viskin makua”. Kääntyy äkkiä vetiseksi. Jälkimaku kuivuu ihan jees ja jättää ihan pikkuisen humaloinnin fiilistäkin.

Hieman bulkkikuraa tasapainoisempi esitys. Jättää jopa vaahtopitsiä lasin reunoihin.

Mutta ikävän keinotekoinen mukabourbon alkaa maistua hörppy hörpyltä selvemmin, mikä ei ole ollenkaan hyvä juttu. Oikeastaan ihan tosi huono juttu.

En suosittele. Jäi juomatta loppuun.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>