Illallisella Garrett Oliverin kanssa

Olen joskus miettinyt, onko mitään järkeä tykätä brändeistä Facebookissa. Oma naama tai peukku menee ilmaiseksi jonkun tuotteen markkinointiiin ja vastineeksi omalle ja ystävien seinille tulee enemmän tai vähemmän ärsyttäviä mainoksia. Mutta joskus osuu kohdalle jotain hyödyllistä – ja niin kävi muutama viikko sitten.

Kiinnitin nimittäin sattumalta huomiota Brooklyn Breweryn päivitykseen, jossa kerrottiin, että lipunmyynti syyskuun Dinner Partyyn on alkanut. Ja kuinka ollakaan, Garrett Oliverin 20-vuotistaiteilijajuhla olisi juuri silloin, kun olen töiden viemänä New Yorkissa. Koska 90 dollaria ei kuulostanut kohtuuttomalta summalta useamman ruokalajin illallisesta oluineen, ostin liput itselleni ja vaimolleni.

(Niille jotka eivät tiedä, kuka Garrett Oliver on: kyseessä on Brooklyn Breweryn voimahahmo, jonka kirja The Brewmaster’s Table on oluen ja ruuan yhdistämisen moderni klassikko. Kirjan nimeen liittyen on pakko vielä todeta, etten sentään päässyt ite mestarin pöytään, vaikka herra useampaan otteeseen kävikin meidän pöydässämme juttelemassa.)

Niinpä tämän viikon keskiviikkona suunnistimme Brooklynin Williamsburgissa sijaitsevaan Humboldt & Jackson -ravintolaan. Paikalle oli saapunut lisäksemme noin 45 hipsterihtävää oluenystävää sekä juhlakalu itse. Ruuista vastasi panimon oma keittiömestari Andrew Gerson.

Ilta oli erittäin viihdyttävä ja niin laseissa kuin lautasilla oli aikamoisen harvinaisia herkkuja. Herrat Gerson ja Oliver esittelivät kunkin ruoka-olutparituksen. Illan seitsemästä olesta peräti kuusi oli lähinnä panimon sisäiseen käyttöön tarkoitettuja haamupullotuksia. Oliverin mukaan suosion kasvu on tehnyt pienistä kaupallisista eristä hankalia, koska monet tärkeät asiakkaat (esimerkiksi olutravintolat) hermostuvat, jos eivät saa omaa osaansa jokaisesta satsista. Siksi luova kikkailu, josta nyt pääsimme osalliseksi, jää yleensä panimon omien seinien sisäpuolelle.

Illan huikeimmat oluet olivat mezcal-tynnyrikypsytetty San Luis Del Rio ja haamupullotteena syntynyt mutta tänään sunnuntaina yleiseen myyntiin tuleva Hand and Seal -barleywine. Näiden kahden takana kolmantena tulee uskomattoman raikas ysiprossanen, aperitiivinä tarjottu kuusenkerkällä ja viskitammikypsytyksellä maustettu Sylvanus.

Ilta oli ainutlaatuinen, mutta vastaavia tilaisuuksia muilla teemoilla on jatkossa luvassa kuukausittain. Eli jos on matkalla New Yorkiin tai lähistölle, kannattaa tarkistaa, osuuko moinen mahdollisuus kohdalle.

One comment

  1. Pingback: NYC ABC | Kaunis humala

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>