IPA-duel: Vanha maailma vastaan uusi maailma

Kaksi kovaa vastakkain: vuosia vanha moderni klassikko ja uunituore vuosisatojen taakse kurkottelija. Molemmat tulevat Brewdogin panimolta Skotlannista.

Punk IPA on vaaleampi, sävyltään messinkinen. Old World India Pale Ale puolestaan lähempänä kuparia. Punkkari tuoksuu trooppiselta, pihkaiselta ja jopa hieman suolaiselta. Vanha maailma taas tuoksuu puisevalta ja tummemmalta, mutta kuitenkin raikkaalta. Erityisen hauskaa, että molemmat selvästi tuoksuvat niin, että jo pelkkä haistelu on nautinto.

Makupuolella Punk IPA on tuttua tavaraa: humalaista ja hedelmäistä. Old World sen sijaan yllättää isosti. Tuoksun ja nimen perusteella olisi voinut osottaa melko perinteistä, hieman tunkkaista britti-IPA:a, mutta ehei, tämä on jotain ainutlaatuisempaa ja parempaa: monimutkainen yhdistelmä, jossa on ainakin merta, pihkaa ja havuja. Ei siis niin kovin kaukana siitä, mille Punk IPA tuoksuu, mutta ilman makeuden häivää.

Jos molempia pitää kuvata yhdellä sanalla suhteessa toiseen, on Punk IPA hedelmäinen ja Old World puolestaan syvä. Punk IPA on hyvä kuten aina ennenkin, mutta suoraviivaisen hedelmäisellä tavalla. Old World sen sijaan on kompleksinen yhdistelmä erilaisia sävyjä, joista osa on sellaisia, jolle en löydä nimeä ja joita ei yleensä oluessa kohtaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>