Irlanti-viikko: Eight Degrees Hurricane IPA

Australialainen ja uusiseelantilainen lähtivät tyttöjen perässä Irlantiin, mutta alkoivatkin panemaan keskenään. (Vitsi se on huonokin…)

Eteläisessä Irlannissa sijaitseva Eight Degrees on saanut nimensä sijainnistaan kahdeksannella pituuspiirillä. Toisaalta kahdeksan astetta on myös ihannelämpötila panimon tuotteiden nauttimiselle.

Hurricane IPA syntyi humalakisan tuloksena. Panimon irlantilaiset halusivat tehdä IPA:n jenkkihumalilla ja alun vitsissä mainittu kaksikko Uuden-Seelannin ja Australian humalilla. Jenkkihumaloitu Hurricane ja etelämeren humalilla maustettu Cyclone pohjaavat muuten samaan reseptiin. Nyt käsillä on vain Hurricane, joka ainakin Ratebeerin perusteella on selvästi parempi kaksikosta.

Ja ihan hieno oluthan tämä on. Vaahtoa nousee kivasti, mutta se laskee varsin nopeasti. Väri on IPA:lle tyypillinen punaoranssi. Tuoksu on miedon makeahko. Maku on varsin suoraviivainen: reippaasti katkeroa aromipuolen kallistuessa hedelmästä mäntymetsän puolelle.

Jälkimaku jää kuitenkin vähän lyhyeksi, joten ehkä tämä kuitenkin on enemmän sessio- kuin nautiskeluolut.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>