Kolme irlantilaista tuli Suomeen…

…eikä tämä ole mikään vitsi vaan Kaunis Humala todellakin yrittää palata aktiivisempaan tahtiin. Ette ehkä muista, mutta vuosi sitten tässä blogissa käytiin läpi seitsemän irlantilaista olutta. Nyt olisi luvassa kolmen oluen verran täydennystä Kauniin humalan Irlanti-arkistoon.

Jack Cody’s Duxie Grapefruit Tea Pale Ale

Väri on vaalean kuparinen ja vaahtoa tulee tuhdisti. Tuoksu on miedon greippinen, ei humalatyyliin vaan ihan sen oikean hedelmän tavalla. Maku on melko jännän kuivakka, osittain brittibitterin tyyliin, mutta elegantilla tavalla tulee läpi myös oluessa käytetty Earl Grey -tee.

Eight Degrees Amber Ella American Amber Ale

Mahongin punaruskea väri, nopeasti laskeva vaahto ja miellyttävän raikas humalatuoksu. Maku on ennen kaikkea katkera, hyvin katkera. Mutta myös hyvä, pihkainen. Paras tapa kuvailla tätä olutta on ehkä sanoa, että tämä on kuin Saimaan Brewer’s Special American Red Ale, mutta vähän enemmän kaikkea. Etiketissä on muuten tiedot myös suomeksi, joten tätä ehkä saattaa tulla toistekin vastaan.

The White Hag Black Boar Imperial Oatmeal Stout

No nyt on. Mustaa. Ja vahvaa. Vaahtokin ottaa kivasti väriä, se on herkullisen vaaleanruskea. Tuoksu on herkkulisen toffeemainen. Ja maku täyttää hienosti tuoksun antaman lupauksen: ei espressomaisen tiukkaa paahteisuutta vaan paksua, lähes siirappimaista makeutta, jossa pientä kivaa hiilihappojen tuomaa kirpulointia.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>