Kona Brewing Company Longboard Island Lager ja Big Wave Golden Ale

Reilut kolme vuotta jatkunut jahti tuli yllättävään ja vain osittaiseen pysähdykseen muutama viikko sitten, kun bongasin Kampin K-supermarketin hyllystä tutun etiketin. Kävimme nimittäin vaimoni kanssa kesällä 2010 häämatkalla Havaijilla ja poikkesimme myös Kona Brewing Companyn panimolla Konan ihastuttavassa pikkukylässä. Pitsa oli poikkeuksellisen hyvää, mutta se mikä jätti pysyvän muistijäljen, oli panimon olutvalikoima.

Hieman harmillista, että panimon tuotteista on nyt saatu Suomeen ehkä kaksi vaatimattominta olutta: surffihenkiset Longboard Island Langer ja Big Wave Golden Ale. Aivan kuten Havaijilla on paljon muutakin kuin surffispotteja ja aaltoja on myös Konalla monia muita kiinnostavia oluita. Omaksi suosikikseni muodostui häämatkalla Fire Rock Pale Ale. Muistan maistaneeni reissulla ainakin myös Pipeline Porteria ja Wailua Wheatia.

Longboard on melko vaatimaton olut. Ensivaikutelma on kliinisen pilsmäinen: raikas ja maltillisesti humaloitu. Vähitellen mausta kuitenkin kuoriutuu hieman enemmän, maltaan ja hedelmäisyyden tasapainoa. Vaikka kyseessä ei ole mikään suuri olut, on tekninen onnistuminen, eräänlainen viattomuus aina hyvä saavutus. Konan lempeässä lämmössä tämä olisi täyden kympin janojuoma.

Big Wave Golden Ale on jo hieman lähempänä niitä rikkaita ja positiivisia muistoja, joita olen kantanut mukanani jo muutaman vuoden ajan. Väri on samaa oljenkeltaista kuin lagerissa, mutta mausta löytyy hedelmäisempää jenkkihumalaa. Muuten jatketaan tutulla janojuomalinjalla: raikasta, kevyttä ja erinomaisen juotavaa olutta.

Toivotaan, että surffikaljat Suomeen hoitanut Heino Juomat täydentää jatkossa tarjontaa myös Fire Rock Pale Alella. Tai ehkä parempi vaihtoehto olisi se, että vuori menee niin sanotusti Muhammedin luokse. Mistähän saisi lennot halvimmalla hinnalla?

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>