Korjaamon Olutmarkkinat 2013

Tämä oli silkkaa huijausta! Viikonloppuna järjestetty Korjaamon Olutmarkkinat -tapahtuma oli valtaisa pettymys. Puitteissa ja säässä ei ollut mitään moitittavaa, mutta kaikki muu menikin sitten pieleen.

Tarjolla ollut olutvalikoima olisi ollut heikko suoritus mille tahansa baarille, mutta ainakin näennäisesti harrastajatapahtumaksi markkinoidulle tilaisuudelle se oli suorastaan hävettävän huono. Pientä lohtua tuli sentään siitä, että vähäisestä tarjonnasta suuri osa oli suomalaista.

Voi olla, että muistan väärin, mutta minulla oli sellainen mielikuva, että jossain oli myös luvattu olutta myytävän kätevissä maisteluannoksissa. Käytännössä tämä oli toteutettu paperilapulla, jossa luki, että järjestäjä suosittelee olutpullojen jakamista kavereiden kesken.

Ilmeisesti festivaaliohjelmastakin oli jäänyt jotain viime hetkellä pois, sillä se ei tuntunut vastaavan sitä, mitä oli luvattu.

Saihan sieltä sentään jotain olutta! Ainokaisekseni jäi Suomenlinnan Panimon Hoppe IPA. Se oli hyvä ja kiinnostava tuttavuus. Väri ei todellakaan ole ”pale” vaan pikemminkin mahonki. Yleensä IPA on joko amerikkalaisen sitruksista tai brittiläisen tunkkaista. Tämä kuului noin niin kuin muuten jälkimmäiseen leiriin, muttei ollut lainkaan tunkkainen vaan miellyttävän raikas.

Tämä yksi olut kuitenkin riitti tästä tapahtumasta enemmän kuin hyvin. En ymmärrä, miten järjestäjät kehtasivat pyytää kymmenen euroa tästä Olutmarkkinat-nimellä. Musiikkitarjontaakin oli ja siitä olisi ehkä saattanut saada juuri ja juuri kympille vastinetta, mutta silloinhan tapahtuman nimenä olisi pitänyt olla Musiikkimarkkinat!

2 comments

 1. tavastlandbrewing

  Et paljoa ymmärrä kyllä oluestakaan, tiedätkö että esim bitter ja pale ale ovat sama asia ja väri voi olla erittäin tumman mahonkinen? Pale -termi tulee siitä että se ei ole portteria tai stouttia. Britti-ipa tunkkaista? Olet tainnut juoda huonoja oluita ja muodostanut mielipiteesi sen mukaan.

  • Lasse

   Vastahan tässä vähitellen on tarkoitus olueen perusteellisemmin tutustua. Siksi tämä blogikin aloitettiin. Ja eikös se jo kuvista (tai ainakin minun kuvistani) näy, että ei ammattimaiseen laatuun on kaikin puolin vielä matkaa. Eli kyllä tuo nimiasia oli minulle ihan uusi tieto, kiitos vaan siitä.

   Siitä sitten voikin olla montaa mieltä, mikä on huonoa tai hyvää britti-ipaa. Olen varovaisesti arvioiden juonut ainakin pariakymmentä britti-ipaa, joten kai siihen joku edes kelvollinen mahtuu. Tunkkaisuus voi olla kyllä terminä vähän turhan negatiivinen, sillä kyllä minä noin yleisesti ottaen pidän myös brittityylisistä oluista (joihin tämän”tunkkaisuuden” yleensä liitän), mutta parempaakaan termiä en ole keksinyt. Pitäisi ehkä lukea vähän enemmän niistä kirjoitettuja arvioita, jotta näkisi, millaisin sanoin niitä yleensä kuvataan.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>