Laitila Kievari Mämmi

Ai hellettä vai? Kesää ja silleen? Pöh, eihän tässä ole pääsiäisestäkään juuri ehtinyt toipua.

Joskus ehkä pari vuotta sitten ostin muistaakseni tämän ruokakauppaversiota, enkä pettynyt yhtään niin paljon kuin odotin. Joten olihan nyt pakko napata pullo Itiksen Prisman Alkon poistoalesta.

Väri on tumma, punertava ja valoa vasten ehkä yllättävänkin läpinäkyvä. Vaahto melko mitätön ja häviää pientä lasinreunaa kiertävää rengasta lukuunottamatta sekunneissa. Olin vähän epäluuloinen, sillä olut näytti makealta. Tuoksukin oli makean maltainen, jollakin epämääräisellä sivuvivahteella. Mämmikö siellä haiskahti. Ja minä kun en näissä tummissa mistään ylenmääräisestä makeudesta piittaa.

Tämän ajatuksenjuoksun maku katkaisi ensimmäiselle aidalle. Hapokkuus poreilee, ensituntuma kuivakka ja hapan, sitten mallas alkaa maistua, mutta makeaa tämä ei ole. Jälkimaussa karvautta, olisko vähän kahviakin. Aluksi miellyttävä, pitkän päälle kääntyy vähän metalliseksi.

Aika hyvää! Täyteläinen ja ryhdikäs juoma. Harmi vaan, ettei oikean mämmin mausta ole oikeastaan mitään kuvaa, eli en voi sanoa että maistuuko tämä siltä itseltään.

Minun makuni mukaista tummaa olutta, vaikka pikkutuopillisen loppua kohti tuo terävähkö metallinen jälkimaku nousi hieman enemmän esiin. Sen siitä saa, kun kirjoittaa eikä juo riittävän ripeästi.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>