Mad Hatter Drink Me Cranberry and Beetroot Wit

Mad Hatter oli taannoisen Liverpoolin-vierailun laadukkain löytö panimopuolella. Paikallisista kapakoista sai heidän tuotteitaan ihan kivasti, mutta ainoa kauppojen puolelta löytynyt pullote oli Drink Me -sarjan karpalolla ja punajuurella maustettu wit.

Vaahto on suorastaan valtaisa ja sen alle vähitellen muodostuva olut yllättävän väristä. Witiltä odottaisi luonnollisesti lähes väritöntä sameutta ja kun joukkoon on heitetty punajuurta ja karpaloa, voisi kuvitella, että tämä värittömyys värjäytyisi helakan punaiseksi. Mutta ei. Väri on maanläheisen punaruskea kuin brittibitterissä.

Tuoksu on mieto ja vaatimaton, mutta maku melko jännä. Siinä on samaa tunkkaisuutta, jonka vuoksi olen pitkään vieroksunut mutta vähitellen oppinut arvostamaan punajuurta. Karpalo puolestaan on läsnä sen verran hennosti, että sen voi ainakin kuvitella löytävänsä, kun tietää mitä etsiä.

Lähtökohdiltaan näin erikoiseksi olueksi tämä on melko hyvä ja tasapainoinen, mutta silti selkeästi huonoin koskaan kohtaamani Mad Hatter.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>