Mallaskosken Black Pils

 

Mallaskosken panimo lähetteli uutuuksiaan, mustia sellaisia. Minua näistä kahdesta kiinnostaa selvästi enemmän Black Pils, mustia ipoja kun kumminkin nykyään on kohtuullisen paljon.

Lähinnä siis se jännittää, että onko lopputulos vain uudelleen nimettyä tummaa lageria, vaiko jotain nimen mukaista: mustaa olutta pilssimeiningillä.

Väri on lupaavasti liki sysimusta, ihan hiukka valoa läpi reunoilla. Siihen nähden tuoksu on kevyt, tosin ehkä hieman maltaisen makea. Miellyttävä kyllä, muttei ehkä perinteiseen pilsiin viittaava. Vaahto vähän tylsä, mutta pysyy kumminkin sitkeästi.

Aika jänskä noin ekalla siemauksella! Kevyehkö, jotenkin terävän paahteinen ja kohtuullisen katkera. Hööhum… Otetaanpa toiselle jalalle. Kuiva tämä ainakin on, ei oikeastaan lainkaan makea, melko hoikkavartinen, happoja riittävästi. Paahdettakin juu, mutta melko lyhyenä, melkein lakritsaisena pyörähdyksenä.

Kyllä sanoisin, että mustaa pilsiä on tehty (vaikka ehkä tätä voisi yhtä hyvin sanoa myös schwartzbieriksi, tosin mielikuvissani – aika heikoissa sellaisissa – schwartz on hiukka tukevampaa). Oluena Black Pils on hyvää, rapeaa ja riittävän helposti juotavaa.

Makuasia sitten se, että tuoko tämä jotain niin uutta pilsmeininkiin, että luo jotain uutta trediä – kuten vaikka musta ipa. Luulisin, että pilsinjanossa valitsisin ennemmin jonkun perinteisen laatupilsin, mutta kyllähän tämä kannattaa testata jos eteen tulee.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>