Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stout

Sunnuntaille viime hetken ruokajuomavinkki!

Valioluokka Stout on melkein mustaa, reunoilta vähän valo pääsee läpi. Vaahto on paksu ja violetinruskean sävyinen. Häviää ennen kuin hätäistä vähän hitaampi ehtii sitä viiksiinsä saada. Eli todella nopeasti.

Maltainen ja suklainen tuoksu. Maussa ensikättely oikein mukava: asiallisen kuivakan kahvimainen, niin kuin hyvässä stoutissa mielestäni saa ollakin. Mallaskoski kehuu, että tässä on tavallista stoutia vahvempi humalointi ja ehkäpä se vähän kielenkyljessä kihelmöikin. Yllättävää hapanta sitruksentuntua on jälkimaussa, jossa suklaa jää lopulta pintaan.

Hyvää ja monivivahteista. Markettivahvuisisen mämmin normiongelma vaivaa, eli jossain vaiheessa läpi pukkaa vetistä metallia, tosin hyvin vähän. Veikkaan ja väitän, että kuusi-seitsemänprosenttisena toimittaisiin kertaluokkaa korkeammissa sfääreissä.

Omassa sarjassaan mainiota juomaa. Tölkin ulkonäkö hillityn tyylikäs. Jotenkin tuntuu, että kaalikääryleiden kanssa tämä pitäisi naittaa. Jos projektista tulee totta, palataan asiaan.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>