Malmgårdin panimo Huvila Arctic Circle Ale

Yleensä nämä arvioni osuvat aika hyvin johonkin valtavirran keskiuoman tienoille. Eli tykkään siitä mistä muutkin. Nyt kävi vähän toisin.

Arctic Circle Ale on hyvin tummanpunaista, kuin kuulasta ja vahvaa puolukkamehua. Kauniin rusehtava vaahto. Hyvä, tukeva tuoksu: mallasta, mutta myös hedelmäistä humalaa.

Aika terävä maku kun haukkaa heti kunnolla. Melko täyteläinen kuitenkin. Selkeä erikoinen aromiaalto nousee: Raaka sieni ensin. Sitten kaatuu marjapuuroksi. Onko tämä sitä katajaa? Jälkimaku hapan, hieman kitkerä. Ehkä tässä on marjaisuutta, tiettyä heleyttä, joka ei oikein pelaa happamuuden ja kitkeryyden kanssa.

Ei tämä oikein toimi. Harmi.

Loppuun vielä varaus, että enpä, piru vie, saa selvää että mikä tämän päiväys on. Ainoat pullon numerot saattavat viitata jopa tämän vuoden maaliskuuhun. Jos tämä pitää paikkansa, niin Tallinnan Drink Shop olisi myynyt minulle päiväysvanhan oluen. Tiedä sitten, kärsineekö tämäntyyppinen olut ikääntymisestä. Kuvittelisin ettei.

No, kapakassa pari viikkoa sitten nautin pullollisen napapiiriolutta ja kokemus oli kyllä aika samansuuntainen.

Lämmetessään paranee, mutta ei osu silti.

3 comments

  1. MacMoney/Erasmus

    Et ole yksin. Kyseinen olut ei omaan suuhun toimi kanssa ollenkaan. Ei nyt vastenmielistä suoraansanottuna, mutta jotain kertoo, että pari pulloa on joskus alesta ostettu vuosia sitten ja ovat jääneet kyllä kellarin perukoille. Tiedä, koska saisi juotua. Ei tuo kataja taida olla se mun juttu.

  2. Sammeli

    Olisiko tosiaan se kataja, joka tökkää? Prykmestarin Savukatajasta kyllä muistaaksi tykkäsin ihan paljonkin. Pitääkin muuten napata pullo Savukatajaa Alkosta maisteluun, jos sattuu vastaan.

  3. MacMoney/Erasmus

    Savukatajassa itse kataja jää mielestäni vähän paitsioon. Kyllähän sitä siellä hieman on sivuosassa, mutta kuitenkin. Ei se kataja hienona mausteena niin paljoa häiritse (tuli juuri syötyä Lontoossa katajasuolattua nautaa salaatissa ja kyllä maistui, mutta kataja olikin pienessä osassa tässä), mutta Arctic Circlessä on kuitenkin aika isossa osassa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>