Mathildedalin kyläpanimo La Mer

Uuteen panimoon tutustuminen on aina yhtä jännittävää ja tässä asiassa olen pikkuisen patrioottinen, sillä uuden suomalaisen panimon tuotteet sykähdyttävät aina vähän ulkomaalaisia enemmän.

Mathildedalin kyläpanimon neitsytpullona on vartavasten Ruoholahden Citymarketista metsästetty La Mer, joka on tyyliltään american pale ale. Visuaalisesti olut on virheettömän kaunis: sopivan vaahdon alle jää kirkas ja vaalea vaan ei kalpea olut.

Etiketissä luvataan, että olut on raikasta ja tuoksuvaa. Ja kyllähän tässä tuoksua on, joskin se jää vähän yksipuoliseksi ja hieman happamaksi humalaisuudeksi. Maku on kelvollisen tasapainoinen, mutta valitettavan lyhyt.

Kyseessä on kuitenkin kelvollinen aloitus uudelta panimolta. Mathildedalin, kuten selvästi monen muunkin uuden panimon, tavoitteena on selvästi harrastelijoita ja hifistelijöitä suurempi asiakaskunta. Taloudellisessa mielessä onkin varmaan parempi tehdä onnistuneita perustuotteita kuin lähteä kikkailemaan erikoisuuksilla ja äärimmäisyyksillä.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>