Mikkeller 1000 IBU

Tämä olut ei ole mitään diipa-daapaa vaan silkkaa diipaa, eli double imperial indian pale alea. Mikkellerin 1000 IBU on paksua ja sameaa olutta. Väri on mahonkinen, mikä on yleensä hyvä merkki.

Se lienee sanomattakin selvää, että nyt on lasissa olutta, jossa on niin paljon humalaa, että vannotuneimmankin humalanystävän usko on koetuksella. Maku on yllättävän hyvä ja monipuolisen hedelmäinen. Jälkimakua ei varsinaisesti ole vaan suuhun jää huumaava tunne aivan kuin liian vahvan teen juomisesta.

Kokeelliseksi ääriolueksi 1000 IBU on yllättävän hyvää, ei pelkkä kuriositeetti vaan maukasta ja nautinnollista olutta. Tosin pohjan lähestyessä olut sakenee entisestään ja katkerot alkavat käydä liiankin voimakkaiksi.

Saatoin käyttää hieman liian pientä lasia, sillä nyt olut ei ehkä sekoittunut tarpeeksi, kun ”pohjat” jäivät pulloon. Tosin nyt pääsin nauttimaan alupään maltillisemmasta oluesta, joka oli oikeasti hyvää. Viimeiset kulaukset jäivät ottamatta.

Pakko se on myöntää: tuhat ibua oli itselleni liikaa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>