MM-ennakossa Espanja ja Estrella Damm

Olin kantanut painavaa muovipussia vain pari-kolme kilometriä, mutta korkeusero ja hiljalleen iltaan kääntyneen päivän lämpö panivat puuskuttamaan. Polku vei meidät kallionkielekkeelle, josta avautui näkymä yli lähimmän laakson ja oikeastaan koko ylängön, aina taivaanrannan autereeseen saakka.

Kaivoin muovipussista ensimmäisen, vielä kylmänä säilyneen neljänneslitran Estrellan. Kuinka tuo kevyt lager maistuikaan!

Toisessa paikassa toiseen aikaan pallonhallintaan ja lyhyisiin syöttöihin perustuva peli kulki kuin ei koskaan ennen sitä tai sen jälkeen. Televisiostakin kokemus oli hämmentävän voimakas.

Nämä ovat suurimmat elämykset, jotka Estrella tai espanjalainen jalkapallo ovat minulle tarjonneet. Tuo kallionkieleke sijaitsee Montserratin luostarivuorella, hyvän matkaa uskomattoman hienon, mutta tukahduttavuuteen saakka pyhiinvaeltajilla, turisteilla ja rahanansaitsemisella raskautetun luostarikompleksin yläpuolella.

Peli taas oli El Clasico vuoden 2010 marraskuussa. Siinä Barca nuiji Realin 5-0, täysin suvereeni ja leikittelevän kauniin esityksen jälkeen. Minusta siinä kiteytyivät Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen pelitavan hyvät puolet.

Sen jälkeen sekä Espanja että Barca on pysäytetty monesti, törmäsiväthän espanjalaiset jopa Suomenkin bussiin…

Pelkän pelaajamateriaalin perusteella Espanja saattaa olla turnauksen kovin joukkue. Mutta vieläkö kaiken voittaneet ammattilaiset jaksavat taistella tittelistä? Itse uskon, että Hollanti ainakin jää jalkoihin. Mutta mestaruudesta minulla on etiäinen. Ja se etiäinen puhuu korkkarisaksaa.

Ai niin, Estrella Damm on tosiaan ruokakauppavahvuista vaaleaa lageria, muistaakseni ihan miellyttävän neutraalia ja kevyttä, hellejuomaksi sopivaa. Pieni käyttöolut.

Espanja-Hollanti-seuranta ja Estrellan litkintää kello 22 Kauniin humalan Facebook-sivulla.

Turnauksen tilanne 13.6. aamulla:

  1. Xingu (Bra) 2/5

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>