MM-ennakossa Etelä-Korea ja Hite

Nostalgialla tuntuu olevan olutbrändäyksessä suuri arvo. Lähes jokaisen oluen etiketissä on jokin elementti, joka muistuttaa pitkästä historiasta tai ainakin perinteisestä tavasta tehdä olutta. Tämän lisäksi etikettityylit ovat usein varsin konservatiivisia.

Onkin piristävää, kun vastaan tulee olut, jonka etiketissä unohdetaan enemmän tai vähemmän pitkät perinteet ja luotetaan paremminkin energiajuomaan sopivaan tyyliin sekä modernistisiin lupauksiin huikeasta teknologiasta, jolla oluesta on tehty parempaa.

Niin piristävää kuin edellä mainittu poikkeaminen valtavirrasta onkin, se useasti tarkoittaa, että itse olut on varsin tyhjänpäiväistä.

Etelä-Korean Hite ei ole aivan niin perinteetön kuin saattaisi aluksi vaikuttaa, sillä yritys perustettiin alunperin jo yli 80 vuotta sitten. Samaa voi sanoa myös Etelä-Korean jalkapallomaajoukkueesta.

Taegeukin soturit eivät nimittäin pelanneet ensimmäistä MM-otteluaan vuoden 2002 kotikisoissa, joista monilla on, jos ei ainoat, ainakin vahvimmat muistot joukkueesta. Silloin pronssiotteluun päättyneellä matkalla kaatuivat muun muassa Italia ja Espanja.

Vaikka eteläkorealaiset pelaajat levisivät eurokentille vasta noiden kisojen jälkeen, pitää maan MM-debyyttiä hakea niinkin kaukaa kuin vuodelta 1954. Sen jälkeen tuli 32 vuoden tauko, mutta vuodesta 1986 lähtien Etelä-Korea on ollut mukana kaikissa kisoissa.

Se on hyvä muistaa Hiteä maistellessa.

Tilanne 22.6. ensimmäisen ottelun jälkeen:

  1. Fuller’s ESB, ENG 4,3 (3 ääntä)
  2. Schneider-Weisse TAP 4, GER 4,3 (3 ääntä)
  3. Brooklyn Lager, USA 4,0 (1 ääni)
  4. Baltika 4, RUS 2,5 (2 ääntä)
  5. Peroni Nastro Azurro, ITA 2,5 (2 ääntä)
  6. Coopers Pale Ale, AUS 2,0 (2 ääntä)
  7. Estrella Damm, SPA 2,0 (2 ääntä)
  8. Xingu, BRA 2,0 (1 ääni)
  9. Mythos, GRE 1,5 (2 ääntä)
  10. Corona, MEX 1,0 (2 ääntä)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>