MM-ennakossa Keisari 66 ja Suomi

Keisarin 66 on tehnyt sen, mitä Suomen jalkapallomaajoukkue ei. Läpimurron.

Kuuskutonen ei ole ensimmäinen erinomainen suomalainen pale ale, Suomen markkinoilla vielä joku aika sitten kovin harvoin nähdyn oluttyypin edustaja. Mutta se on ensimmäinen erinomainen suomalainen pale ale, jota saa joka puolelta maata. Ja ennen kaikkea edullisesti.

Periaatteessa kuka tahansa voi korvata normibissensä – tai ainakin yhden niistä – kuuskutosella. Ja siitä se lähtee, maistamisesta. En tiedä, miten paljon 66 on avannut kansan makusilmuja oluen vivahteille, mutta veikkaan että ainakin vähän. Ja se on paljon.

Suomalaisesta jalkapallosta tällainen tasainen ja laadukas perussuorittaminen puuttuu. Kovia elämyksiä on jaettu: 3-3 päättynyt Suomi-Saksa-karsintamatsi vuonna 2008 oli ehkä hienoin jalkapallokokemukseni. Suomi pelasi tasapäisesti ja luovasti maailman huippua vastaan ja Olympiastadion eli mukana. Tai miksei myös Gijonin ihme.

Vaiko sittenkin Turkki-Suomi-karsinta 1998:

Mutta kun suoritusvarmuus puuttuu, eli pikkumailta ei viedä pisteitä aina ja isoilta ainakin toista himassa säännöllisesti, niin eipä päästä kisoihinkaan.

EM-kisakarsinnassa Suomi sai ”unelmalohkon”. Mikä meinaa sitä, että vähintään yksi kolmikosta Kreikka, Unkari ja Romania pitää jättää taa, mieluiten kaksi. Kreikka meni juuri MM-kisojen alkulohkosta jatkoon, Romania on Suomelle kova vastus, vaikka vähän konttaileekin, Unkari ehkä samaa tasoa kuin Suomi tai hiukka heikompi. Eikä Pohjois-Irlantikaan ainakaan kotonaan taida heittopussi olla.

Että ehkä ei kannata henkeä pidättää nytkään, vaikka sauma on olemassa.

Illan matseihin, tällä kertaa ilman aasinsiltaa, josta väistämättä tulisi niin pitkä ja hutera, ettei sille eläinparkaa arvaisi usuttaa kulkemaan.

Keisarin nimikkomatsiksi nimetty Argentiina-Nigeria on hyvä valinta, sillä panosta riittää: Tasurilla Nigeria varmistaisi jatkopaikan, voitolla lohkovoiton. Tappio taas avaisi ovet Iranille, jonka pitäisi kuitenkin voittaa kisoissa pahasti pettänyt Bosnia-Hertsegovina.

Myöhäisillan peleistä Sveitsin ja Ranskan pitäisi kaiken järjen mukaan selvitä suuremmin hikoilematta jatkopeleihin. Mutta yllätyksiähän tulee…

Argentiina-Nigeria Facessa klo 19.

Tilanne 25.6. ennen päivän pelejä:

 1. Fuller’s ESB, ENG 4,3 (3 ääntä)
 2. Schneider-Weisse TAP 4, GER 4,3 (3 ääntä)
 3. La Trappe Dubbel, NED 4,0 (2 ääntä)
 4. Brooklyn Lager, USA 4,0 (1 ääni)
 5. Baltika 4, RUS 2,5 (2 ääntä)
 6. Peroni Nastro Azurro, ITA 2,5 (2 ääntä)
 7. Coopers Pale Ale, AUS 2,0 (2 ääntä)
 8. Sapporo, JPN 2,0 (2 ääntä)
 9. Estrella Damm, SPA 2,0 (2 ääntä)
 10. Xingu, BRA 2,0 (1 ääni)
 11. Hite, KOR 1,5 (2 ääntä)
 12. Mythos, GRE 1,5 (2 ääntä)
 13. Corona, MEX 1,0 (2 ääntä)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>