MM-ennakossa Kreikka ja Mythos

Kesällä 2004 kävin läpi luultavasti aika tavallisen kehityksen: Ensin en välittänyt Kreikasta, sitten kiinnostuin, sitten kannatin ja lopuksi inhosin.

Ensin oli siistiä, että musta hevonen voittaa tiukalla betonipuolustuksella ennakkosuosikit. Mutta viimeistään silloin, kun kauniisti pelannut ja todella taitava Portugal tyrmäsi itsensä muuriin, käsitys muuttui.

Mythos on muistaakseni sitä tavallista välimeren seudun lageria: vaaleaa ja kepoista. Olihan sitä mukava kipata rantatuolissa, kun kaveri tuo parilla eurolla uuden liki nolla-asteisen putelin käteen. Näköjään Mythosta on terästetty mallassokerilla, mikä ei pelkkää hyvää lupaa.

Kreikka on jatkanut 2000-luvun alusta aika samalla tiellä kurinalaisuuden tiellä jalkapallossa, mutta menestystä ei ole tullut. Itse veikkaan, että alkulohkosta joukkue voi päästä jatkoon, mutta siihen se jää. Mythoksella voi tehdä tiukkaa päästä edes jatkoon.

Alkuillan matsissa Kreikan suoritusta enemmän kiinnostaa, millaista peliä Kolumbia esittää. Siltähän odotetaan hyvää suoritusta. Kovat odotukset olivat myös Yhdysvalloissa 1994, mutta silloin joukkue romahti. Ilmeisesti joukkueen pelaajia uhkailtiin kulisseissa, eikä vain uhkailtu. Joukkueen kapteeni Andres Escobar teki oman maalin Yhdysvaltoja vastaan ja sai siitä hyvästä lippaallisen luoteja ruumiiseensa joku päivä myöhemmin kotikaupungissaan…

Jospa tällä kertaa keskitytään vain peliin. Jos Kreikka puolustaa odotetun tiiviisti, matsista saanee hyvän kuvan Kolumbian jatkomahdollisuuksista.

Katsotaan nyt peli ensin. Espanja-Hollantikin oli järkyttävä yllätys. Mestareiden liigan perusteella en olisi ikinä odottanut, että Arjen Robben on liekeissä. Mutta niinpä vain on. Espanjalla tekee tiukkaa päästä jatkoon…

Kolumbia-Kreikka-seuranta, löperöä analyysiä ja kylmää Mythosta klo 19 Kauniin humalan FB-sivulla.

Turnauksen tilanne 14.6. päivällä:

  1. Estrella Damm, SPA (2/5, 2 ääntä)
  2. Xingu, BRA (2/5, 1 ääni)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>