MM-ennakossa Yhdysvallat ja Brooklyn Lager

44 038. Se oli MLS:n suosituimman seurajoukkueen, Seattle Soundersin keskimääräinen katsojamäärä viime vuonna. Se on enemmän kuin esimerkiksi Benficalla tai Chelsealla. Koko Italian Serie A:ssa vain Inter pelasi keskimäärin suuremman yleisön edessä.

Vaikka muut MLS-jengit jäävät kauas noista lukemista, on jalkapallo monelle amerikkalaiselle nykyään ensisijaisesti eurooppalaista socceria. Sunnuntaina ehkä katsotaan telkkarista jenkkiversiota, mutta kun puhutaan siitä, mitä itse tai omat lapset pelaavat on perinteinen jalkapallo amerikkalaista suositumpaa. Harrastajamäärissä soccer jää jälkeen vain korikselle ja baseballille.

Olueksi olisi voinut hyvin valita Soudersin suosion kunniaksi jonkun seattlelaisen laatutuotteen, mutta valinta osui tällä kertaa New Yorkiin, jonka joukkueissa ovat muuten pelanneet muun muassa sellaiset lajilegendat kuin Pelé, Franz Beckenbauer, Lothar Matthäus ja Teemu Tainio.

Brooklyn Lager on Alko hyllyssä huomattavasti vahvemmassa asemassa kuin Team USA lohkossa G. Ero syntyy ensisijaisesti siitä seurasta, jossa ne joutuvat kilpailemaan.

Perushyvänä oluena Brooklyn Lager on vahvoilla Alkon epätasaisessa ja laihahkossa valikoimassa. Sen sijaan perushyvänä jalkapallojoukkueena Team USA, joka monessa muussa lohkossa kilvoittelisi jatkopaikasta, kilpailee Ghanan, Portugalin ja Saksan rinnalla korkeintaan kolmossijasta.

Yhdysvallat aloittaa urakkansa ensi yönä kello 1.00 ottelulla Ghanaa vastaan. Facebookissa seurataan matsia ja juodaan Brooklyn Lageria.

Turnauksen tilanne 16.6. päivällä:

  1. Estrella Damm, SPA 2,0 (2 ääntä)
  2. Xingu, BRA 2,0 (1 ääni)
  3. Mythos, GRE 1,5 (2 ääntä)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>