Retkieväät: Belle-Vue Gueuze vs. Mort Subite Gueuze Lambic

Nämähän sopivat retkievääksi kuin korkki jalan alle. Markettitavaraa gueuze-luokassa. Siis Belgian kaltaisessa olutkulttuuriltaan normaalissa maassa. Ja markettitavara sopii kaltaiselleni gueuzen suhteen liki neitsyelle varsin hyvin.

Belle-Vuen neljänneslitran pullon nautin Iisakkipään huipulla Saariselällä. Tuoksu makean hapan, marjainen, kirsikkainen. Maussa ei juuri makeutta vaan hapan ja hapokas maku. Kirsikkaa etenkin. Jälkimaku mukavan marjainen ja hapan kuin makeuttamattomassa viinimarjamehussa.

Hyvää ja helppoa juomaa.

Mort Subitea join Kuhmossa pienehkön ja humuspitoisen järven rannalla makkaranpainikkeena. Tuoksu happamanimelä, hieman kirsikkaa. Maku hiukan makea, marjaisen kirsikkainen. Raikasta ja hapokasta. Helpohkoa juotavaa tämäkin.

Molemmat sopivat keväiseksi retkijuomaksi mainiosta, mutta gueuze-genrestä ne valottanevat varsin pienen kulman. Itselleni Belle-Vuen happamampi ja kuivempi lähestyminen sopi kuitenkin paremmin.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>