Nøgne Ø Two Captains Double IPA

Nøgnen oluet olivat muutamia vuosia sitten olennaisessa osassa upotessani syvemmälle maltaiden maailmaan. Sittemmin ne ovat jääneet hintansa vuoksi pienempään rooliin juomavalikoimassani. Ei sillä, etteivätkö ne olisi täysin hintansa arvoisia, mutta usein itselle riittää se pari euroa edullisempi vaihtoehto Alkon ja ruokakaupan valikoimissa.

Nøgne Ø:n Two Captains Double IPA on hieno tapa palata tämän mahtavan panimon tuotteiden äärelle. Väri on lupaavan punertava ja vaahto varsin niukka. Tuoksussa on juuri sellaista havumaita tuoksua, joka kertoo omaan makuuni sopivista humalalajikkeista.

Maku on upean täyteläinen ja pehmeä, humalat eivät hyökkää päälle vaan täydentävät makunautintoa teemäisillä aromeilla. (Tämä ”teemäisyys” taitaa itseasiassa olla muuten bergamottia, sillä juon lähes poikkeuksella sillä maustettuja teelaatuja.) Vaikka alkoholia on 8,5 prosenttia, ei olut tunnu suussa lainkaan raskaalta vaan tätä voisi kuvitella juovansa vaikka hellepäivän lounaalla. Alkoholi paljastaa itsensä vasta miellyttävänä jälkilämpönä kurkussa.

Oluen lämmetessä jälkimausta kehittyy upean pihkainen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>