Sinebrychoff Brewmasters’ Collection: California Steam Beer vs. Irish Red Ale

”Jatkuvasti vahvistuva craft-oluttrendi* oli innoittamassa Carlsberg-konsernin panimomestareita heidän kehittäessään Brewmasters’ Collection -oluet. Ne on luotu eri puolilta maailmaa saatujen alkuperäisreseptien pohjalta, kunnioittaen perinteisiä raaka-aineita, käymismenetelmiä ja kulttuuriperintöä.”

Hoh hoo. Kannattaisi ehkä Koffin tai Carlsbergin vahvista hiukan viestintätiimiään, jotta saisivat tiedotusmateriaalistaan hiukka vähemmän kapulaattorilla käännetyn näköistä. Pisteet kuitenkin tuosta nätistä tähdestä ja ”craft-oluttrendin” selityksestä (Craft-oluet: asenteella, intohimolla ja käsityöllä pantuja erikoisoluita).

Käsityöllä paneminen se… No antaapa olla.

Putelit näissä on nätit, niihin silmä tarttui ensin ja sitten käsi. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, josko eivät ihan matalallakaan. Mutta katsotaan, millaista craft-soppaa kauniisiin puteleihin on työnnetty ja kumpi niistä on parempaa.

California Steam Beer lienee tyyliltään California Commonia, joka siis on pohjahiivaolutta tavallista lämpimämmässä käytettynä. Tyyli on perin vieras, joten en osaa sanoa miten tämä siihen osuu.

Vaahto lähtee kävelemään hätäisesti. Tuoksu maltainen, jotenkin sekava.

Pieni kiva katkeropusu alkuun. Vähän makeutta. Loppu vetisenpuoleinen. Aika kevyt ja ohut. Ihan ok, muttei mitenkään suuri olut.

Sitten Irish Red Ale (pisteet täytyy antaa siitä, ettei ole ennalta-arvattavimmalla APA/IPA-hepalla lähdetty ratsastamaan).

Nätin kirsikanpunainen – siis sillä tavalla kirsikanpunainen, kuin sen nimiseksi petsattu puu on. Tuoksu heikko, ehkä vähän kukkainen?

Onpa nopea! Hapokas, hiukka katkera, loppuun makeutta maltilla… Ei tämä marjoilta oikeastaan maistu, mutta marjaisa fiilis. Lopussa kuivuu, mutta maltaat jäävät vähän tympeästi maistumaan. Silti voittopuolisesti raikas.

Tämä on ihan hyvä, tosin happopuoli voisi olla vähän hillitympi.

Irlannin punainen siis voitti, sitä voisin kokeilla toistekin, jos kohtuuhintaan (n. 6 e / l) jostain irtoaa. Miksei tuota kalifornialaista tavallisoluttakin, vaikkei se ihmeellisesti ensimaistolla iskenytkään.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>