Plevna Mörkö Imperial IPA

Plevnan Mörkö ei ole pelkästään kaksinkertainen vaan peräti imperialistinen IPA. Se on tietysti aika paljon sanottu, kun prosentteja on vain seitsemän. (”Virallista” oluttyyppimäärittelyä ylläpitävä BJCP ei tunne DIPA:a lainkaan ja vetää tavallisen ja imperiaalin välisen rajan 7,5 prosenttiin.)

Jos ei alkoholipitoisuus ole ihan tyylinmukainen, mennään vähintäänkin rajoille myös värin suhteen. Kyseessä on nimittäin varsin tumma olut.

Mutta lajityyppisaivartelun voi jättää omaan arvoonsa, sillä kyseessä on todella maukas olut. Vaahdossa on kuplaa monenlaista: alla isompaa ja päällä pienempää. Tuoksu tuo mieleen mäntysuovan, joka ei ainakaan itseäni häiritse – päinvastoin!

Vähän rasvainen ja todella hiilihappoinen suutuntuma jättää makupuolen vähän vaatimattomaksi. Jälkimaussa on tuoksusta tuttua mäntyä ja katkerointi on todella onnistunut. Tummaa väritystä tukee myös pieni kiva paahteisuus, joka sai pohtimaan, menisikö tämä sokkona tai värjättynä maistettuna jopa portterista.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>