Irlanti-viikko: Porterhouse Joe Elliott’s Louder

Dublinilaisen Porterhouse-panimon barley wine lienee sopiva olut Irlanti-viikon perjantai-iltaan. Etiketti on valtavirrasta poikkeava ja ihan tyylikäs, mutta panimolla ei ole osattu päättää, onko olut ”An American Style Barley Wine” vai ”Bangin’ Strong Ale”, joten molemmat on laitettu varmuuden vuoksi etikettiin.

Tuoksu on kuin jouluoluessa: kuivattuja hedelmiä ja rusinaista sherryä. Valtava vaahto asettuu vähitellen ohueksi kerrokseksi punertavalla tavalla hyvin tumman muttei aivan mustan oluen ylle.

11 prosenttia alkoholia lämmittää mukavasti, mutta maussa se ei onneksi tunnu. Tuhti ja hedelmäinen olut, jossa on ihan kivasti humalaakin. Kyllä tällä jälkiruuan korvaa, mutta ehkä vähän yksioikoinen ollakseen mikään helmi.

Enkä muuten osaisi itsekään sanoa kuvaisiko tätä paremmin termi barley wine vai strong ale. Prosenttien puolesta tukeudun ensimmäiseen, suoraviivaisuuden puolesta jälkimmäiseen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>