Prykmestar Pale Ale

Punaruskeaa, ohut vaahto häviää äkkiä. Mieto tuoksu, hiven makeaa mallasta.

Maku yllätti, tosin siksi, etten ollut lukenut etiketin kuvausta. Jostain syystä odotin APA-tyyppistä ratkaisua, mutta tämähän olikin brittiläisen kuivakka juoma. Niin kuin pitikin. Etiketin kuvaus oluesta on nimittäin aika tarkka. Lukekaa se.

Ensihavainto oli siis melko hyökkäävä katkera humalointi, jonka maku pysyy kohtuullisen pitkään. Maltaisuus ei varsinaisesti nouse esiin, vaikka pientä hedelmäisyyttä ja jopa makeutta jossain vaiheessa kitapurjeen alla pyörähtää. Jotenkin tuli mieleen, että kai tämä bitteristäkin kävisi. Tosin eri oluttyylien erotteleminen ei ole vahvuuteni eikä se suoraan sanoen kiinnostakaan kamalasti.

Tyydyn siis sanomaan, että hyvää oli tämäkin. Paistetun lohen kanssa pelasi mukavasti, mutta menee varmasti ihan omalla painollaankin kesäjuomana.

Ehdottomasti siis kannattaa tutustua, jos löytää kaupan, jossa tästä ei aivan kiskurihintaa vedetä. Kyseisen pullon nappasin mukaan Kuopion Prismasta, jossa hinta oli jossain kolmen ja puolen euron kieppeillä. Helsingissä Itiksen Citymarketissa täsmälleen sama juoma maksaa viitosen. Kiva tapa nostaa katetta.

Hommasin muuten toisen pullon putkeen, koska ensimmäinen foto oluesta pilaantui törkeän rasvaisen sormenjäljen vuoksi. Toinen kappale maksoi hipstereiden Punavuoressa Helsingissä Aitokaupassa 4,10 euroa. Itiksen Prismasta olisi saanut noin 3,80 eurolla. Että haistapa Itiksen sittari sitä mihin ahneiden taival loppuu.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>