Pyynikin Käsityöläispanimo Jouluolut

No niin, löytyipä kaupasta sopivasti ennen joulua myös Pyynikin oluita. Ajankohdan vuoksi eniten kiinnostaa tietenkin tämä erittäin nastalla etiketillä varustettu Jouluolut.

Näkö on odotettua, hyvin tummanruskeaa, juuri juuri läpinäkyvää. Mutta tuoksu sitten muuta: imakkaa glögimeininkiä. Neilikkaa ja kanelia, luulisin, jotenkin ehkä katajanmarjaista meininkiä myös.

Maku yllättää myös, kun on hapan ja melko kuiva. Humalaa käy, ei ihan älyttömän rajuna, sitten hapanta marjaisuutta ja lopuksi ehkä ihan tosikuivaa suklaisuutta jälkimaussa pikkuripe. Jättää suun laksuvan kuivaksi.

Tampereen tyypeillä on hauskasti poikkeava tapa vääntää nämä oluet. Harmittavan harvoin on saatavilla täällä pääkaupungissa. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos sattuu saamaan. Jännästi marjaisan kuivaa juomaa, joka on yllättävän tiukkaa ruokakauppavahvuiseksi.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>