Pyynikin käsityöläispanimo Pirun polkka

Vanha vihtahousu tanssi tiensä jääkaappiini Papabeersin toimittamana, eli siis Tampereelta Tallinnan kautta Järvenpäähän.

Tuossa tilauksessa tulleiden oluiden laatukirjo oli melko lavea, varsinkin Papabeers-etiketillä varustetut oluet tuntuivat keskinkertaisilta tai Elisabeth-bitterin kohdalla suorastaan epäonnistuneelta. On ihan ymmärrettävää, ettei huonoja keittoja kannata myydä laatubrändin nimissä, mutta tuntuu jotenkin alhaiselta dumpata niitä viemärin sijaan alentamattomalla hinnalla erikoisuuksina harrastajille.

Pirun polkka oli sen sijaan valikoiman helmi – sellaista mitä Pyynikiltä on lupa odottaa. Vaikka nimi ja saatanallinen alkoholiprosentti (6,66%) viittavat rajuun meininkiin, oli olut yllättävän pehmeä, tasapainoinen ja helposti lähestyttävä. Siinä missä liian moni ipa on suoraviivaista humalatykitystä yliampuvilla aromi- tai katkerohumalilla, oli tämä Pirun polkka muistanut, että mallas pitää myös ipan kasassa.

Pirun polkkaa ja muita Pyynikin herkkuja on muuten luvassa tulevaisuudessa yhä useampaan suuhun, sillä Pyynikin panimo aikoo päivän uutisten mukaan kymmenkertaistaa tuotantonsa.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>